Kiedo kietaisuvyöt syntyivät tarpeeseen: laadukkaita asustevöitä oli hankala löytää, etenkään Suomessa vastuullisista materiaaleista valmistettuna. Ensimmäinen Kiedon prototyyppi syntyi alkuvuodesta 2019 Tampereella, ja nykyisin yhä useammat inspiroituvat olemassa olevan vaatekaapin uudistamisesta kietaisuvyön kera!

Kiedon kietaisuvyöt ovat saaneet Avainlippu-merkin tunnuksena suomalaisesta valmistuksesta ja suomalaisten työllistämisestä. Vöille on myönnetty myös Design from Finland-merkki.
kiedo-tarina-05
Kietaisuvöiden mallit ovat pelkistettyjä ja minimalistisia, ajattomia. Meidän naisten on haastava löytää itsellemme sopivaa vyötä - Kiedo vöiden ”perusmitta” sopii useimmille, mutta vöitä valmistetaan taitavien ompelijoiden käsissä lyhyempänä XS-kokoisille ja pidempänä XXL-kokoisille saakka. Voit tilata vyön myös täysin omilla mitoillasi tilaustyönä. Osa asiakkaista on saanut oman vyön ensimmäistä kertaa elämässään.

Kiedon arvoina ovat kestävä muoti, eettisyys ja lähituotanto, ekologisuus ja suomalaisuus.

Kapeat vyöt valmistetaan suomalaisesta poronnahasta sekä ylijäämänahasta Keikyällä ja Tampereella. Kaunis ja uskomattoman tuntuinen kasviparkittu poronnahka tulee Kruunupyystä Ahlskogin pieneltä, yli 100-vuotiaalta parkitsimolta. Vöissä käytettävä poronnahka on aikuisen poron nahkaa, ja valmiissa tuotteessa saa näkyä poron luonnossa eletyn elämän aikana saamat jäljet, kunhan ne eivät vaikuta tuotteen toimivuuteen.

Tuotteet solmitaan leikkuun ylijäämästä syntyneillä nauhoilla, ja kaikissa pakkauksissa, tuotelapuissa ja postituksessa huomioidaan ekologisimmat ratkaisut. Nämä valinnat eivät ole niitä halvimpia, mutta ne ovat kestäviä ja luontoa kunnioittavia päätöksiä. Pyrimme aina suosimaan suomalaisia tuotteita ja yrityksiä ostaessamme tuotteita tai palveluita. 

kiedo-yhteistyokumppanit-05

Kimonomalliset vyöt valmistetaan teollisuuden ylijäämänahasta ja vintage-nahasta eli hyödynnetyistä nahkavaatteista, sekä kasviparkitusta suomalaisesta poronnahasta. Kimonomalliset vyöt valmistetaan Keikyällä ja Tampereella. Arvostan suomalaista käsityötä, ja on mahtavaa tehdä yhteistyötä taitavien ammattilaisten kanssa – yhdessä luomme jotain arvokasta ja kestävää, jokaisessa tuotteessa näkyy valmistajansa kädenjälki.
kiedo-yhteistyokumppanit-06
Koska vöiden valmistuksesta syntyvän hukan ei haluta joutuvan hukkaan, Kiedolla on oma koru- ja hiusasustekokoelma joka on valmistettu oman tuotannon ylijäämästä. Kiedon ihanat yhteistyökumppanit myös hyödyntävät ylijäämää: vöiden leikkuun ylijäämästä valmistetaan koruja (Pausekorut
 pausekorut.fi sekä Salmiak Studio salmiakstudio.fi), ja rusetteja sekä asusteita (Naskali Leather naskalileather.com). Sinulla on siis mahdollisuus hankkia täysin mätsäävät asusteet vyöhösi!


Ihania stailauksia toivotellen,

 

 

kiedo-tarina-eija