Kiedo kietaisuvyöt syntyivät tarpeeseen: laadukkaita asustevöitä oli hankala löytää, etenkään Suomessa vastuullisista materiaaleista valmistettuna. Ensimmäinen Kiedon prototyyppi syntyi alkuvuodesta 2019 Tampereella, ja nykyisin yhä useammat inspiroituvat olemassa olevan vaatekaapin uudistamisesta kietaisuvyön kera!

kiedo-tarina-001

Kiedon kietaisuvyöt ovat saaneet Avainlippu-merkin tunnuksena suomalaisesta valmistuksesta ja suomalaisten työllistämisestä. Vöille on myönnetty myös Design from Finland-merkki. Kietaisuvyöt on myös hyväksytty riippumattoman asiantuntijapaneelin arvioimana ostavastuullisesti.fi sivustolle.

Kietaisuvöiden mallit ovat pelkistettyjä ja minimalistisia, ajattomia. Meidän naisten on haastava löytää itsellemme sopivaa vyötä - Kiedo vöiden laaja mitoitus, ja portaattomasti säädettävä malli antaa rajattomat mahdollisuudet vyön käyttöön. Voit tilata vyön myös omilla mitoillasi tilaustyönä. Osa asiakkaista on saanut oman vyön ensimmäistä kertaa elämässään.

Kiedon arvoina ovat kestävä muoti, eettisyys ja lähituotanto, ekologisuus ja suomalaisuus.

Kietaisuvyöt valmistetaan kotimaisesta poronnahasta sekä teollisuuden ylijäämänahasta Pirkanmaalla. Vöissä käytettävä poronnahka on ekologisesti kasviparkittua aikuisen poron nahkaa, ja valmiissa tuotteessa saa näkyä poron luonnossa eletyn elämän aikana saamat jäljet, kunhan ne eivät vaikuta tuotteen toimivuuteen. Arvostan suomalaista käsityötä, ja on mahtavaa tehdä yhteistyötä taitavien ammattilaisten kanssa – yhdessä luomme jotain arvokasta ja kestävää, jokaisessa tuotteessa näkyy valmistajansa kädenjälki.

Tuotteet solmitaan leikkuun ylijäämästä syntyneillä nauhoilla, ja kaikissa pakkauksissa, tuotelapuissa sekä postituksessa huomioidaan ekologiset ratkaisut. Nämä valinnat eivät ole niitä halvimpia, mutta ne ovat kestäviä ja luontoa kunnioittavia päätöksiä. Pyrimme aina suosimaan suomalaisia tuotteita ja yrityksiä ostaessamme tuotteita tai palveluita. 

Koska vöiden valmistuksesta syntyvän hukan ei haluta joutuvan hukkaan, Kiedolla on oma korukokoelma joka on valmistettu oman tuotannon ylijäämästä. Kiedon korut pakataan kotimaisiin biohajoaviin laatikoihin. Kiedon ihanat yhteistyökumppanit hyödyntävät myös ylijäämää: vöiden leikkuun ylijäämästä valmistetaan koruja (Pausekorut pausekorut.fi sekä Salmiak Studio salmiakstudio.fi), ja rusetteja sekä asusteita (Naskali Leather naskalileather.com). Sinulla on siis mahdollisuus hankkia täysin mätsäävät asusteet vyöhösi!


Ihania stailauksia toivotellen,

  

kiedo-tarina-004