Kiedo kietaisuvyöt syntyivät tarpeeseen: laadukkaita asustevöitä oli hankala löytää, etenkään vastuullisista materiaaleista valmistettuna. Vöiden mitoitus oli myös suppeaa. Ensimmäinen Kiedon prototyyppi syntyi alkuvuodesta 2019 Tampereella, ja nykyisin yhä useammat inspiroituvat olemassa olevan vaatekaapin uudistamisesta kotimaisen kietaisuvyön kera ❤️ 

kiedo-tarina-001

Vuonna 2023 valikoimamme laajeni, ja sain kauan haaveilemani kotimaisen nahkatakin. Kiedo Ainoa nahkatakki valmistetaan kotimaisesta peurannahasta, ja se on loppuun saakka hiottu viimeistä yksityskohtaa myöden. Takin silkinpehmeä nahka yhdistyy herkän roosaan vuorikankaaseen, jossa hyödynnetään kotimaisen feelK brändin kupro/ecovero viskoosia. Takkia on mahdollista kustomoida, sillä teemme takin tilauksesta - näin haluamme jälleen välttää ylituotantoa ja arvokkaiden materiaalien harkitsematonta käyttöä.
Kiedo kietaisuvyöt ovat saaneet Avainlippu-merkin tunnuksena suomalaisesta valmistuksesta ja suomalaisten työllistämisestä. Vöille on myönnetty Design from Finland-merkki. Kietaisuvyöt on myös hyväksytty riippumattoman asiantuntijapaneelin arvioimana ostavastuullisesti.fi sivustolle sekä Pirkanmaan KIERTO100 kiertotalousyritysten listalle.

Kietaisuvöiden mallit ovat pelkistettyjä ja minimalistisia, ajattomia. Meidän naisten on haastava löytää itsellemme sopivaa vyötä - Kiedo vöiden laaja mitoitus, ja portaattomasti säädettävä malli antaa rajattomat mahdollisuudet vyön käyttöön. Voit tilata vyön myös omilla mitoillasi tilaustyönä. Osa asiakkaista on saanut oman vyön ensimmäistä kertaa elämässään.

Kiedon arvoina ovat kestävä muoti, lähituotanto, ekologisuus ja suomalaisuus.

Kietaisuvyöt valmistetaan teollisuuden ylijäämänahasta sekä kotimaisesta poronnahasta pienissä erissä Pirkanmaalla. Vöissä käytettävä poronnahka on ekologisesti kasviparkittua aikuisen poron nahkaa, ja valmiissa tuotteessa saa näkyä poron luonnossa eletyn elämän aikana saamat jäljet, kunhan ne eivät vaikuta tuotteen toimivuuteen. Suomalainen käsityö on meille tärkeää – yhdessä ammattilaisten kanssa luomme jotain arvokasta ja kestävää, jokaisessa tuotteessa näkyy valmistajansa kädenjälki.

Työllistämme suoraan kuutta kotimaista pienyritystä ja välillisesti kymmeniä, kotimainen valmistus luo pitkiä työllisyysketjuja!

Tuotteet solmitaan leikkuun ylijäämästä syntyneillä nauhoilla, ja kaikissa Kiedon pakkauksissa, tuotelapuissa sekä postituksessa huomioidaan ekologiset ratkaisut. Nämä valinnat eivät ole niitä halvimpia, mutta ne ovat kestäviä ja luontoa kunnioittavia päätöksiä. Pyrimme aina suosimaan suomalaisia tuotteita ja yrityksiä ostaessamme tuotteita tai palveluita. Kiedon tuotelaput, postituspussit, korulaatikot, paperikassit ja kiitos-kortit ovat kaikki kotimaista työtä. 

Koska vöiden ja takkien valmistuksesta syntyvän hukan ei haluta joutuvan hukkaan, Kiedolla on oma korukokoelma joka on valmistettu oman tuotannon ylijäämästä. Nämä zero waste- korut pakataan Toijalan Korukotelon kotimaisiin biohajoaviin laatikoihin. Kiedon ihanat yhteistyökumppanit hyödyntävät myös ylijäämää: vöiden leikkuun ylijäämästä valmistetaan koruja (Pausekorut pausekorut.fi sekä Salmiak Studio salmiakstudio.fi), ja rusetteja (Naskali Leather naskalileather.com). Sinulla on siis mahdollisuus hankkia täysin mätsäävät asusteet vyöhösi ❤️


Ihania stailauksia toivotellen,

  

kiedo-tarina-004